Nodrošināt REACH regulā noteiktās patērētāju tiesības saņemt informāciju par vielām izstrādājumos, izmantojot IT rīkus

LIFE AskREACH

Projekta mērķis ir samazināt īpaši bīstamu vielu (SVHC – saīsinājums no angļu val. substances of very high concern) sastopamību dažādos plaša patēriņa izstrādājumos un cilvēku saskarsmi ar tām, veicinot REACH regulas 33. panta nosacījumu izpildi. Regula paredz, ka iedzīvotājiem ir tiesības saņemt informāciju par īpaši bīstamajām vielām izstrādājumos.

Projekta laikā plānots:
• paaugstināt iedzīvotāju informētību par SVHC sastopamību izstrādājumos;
• atvieglot SVHC saturošu izstrādājumu identifikāciju ar īpašas mobilās aplikācijas palīdzību, kas skenē preču svītrkodus un pēc izveidotas datubāzes nosaka, vai tajos ir minētās vielas;
• uzlabot izstrādājumu ražotāju un izplatītāju izpratni par pienākumiem, kas noteikti REACH regulas 33. pantā;
• uzlabot komunikāciju par SVHC jautājumiem starp ražotājiem/izplatītājiem un patērētājiem;
• stimulēt SVHC aizvietošanu izstrādājumos.

Galvenie fakti

Projekta partneri

18 projekta partneri no Latvijas, Dānijas, Zviedrijas, Vācijas, Luksemburgas, Horvātijas, Beļģijas, Čehijas, Francijas, Grieķijas, Polijas, Portugāles, Spānijas, Austrijas

Kontaktpersonas

  • Līga Pakalna
  • Kristīne Sēnele
  • Ingrīda Brēmere

CITI PROJEKTI

Ekomarķējums

Ekomarķējuma atpazīstamības un dabas resursu efektīvas izmantošanas veicināšana pirmsskolas izglītības iestādēs Projekta mērķis ir veikt secīgu…
Placeholder

Patērētāju informēšana par sadzīves ķīmijas produktu riskiem cilvēka veselībai un videi

Patērētāju informēšana par sadzīves ķīmijas produktu riskiem cilvēka veselībai un videi Projekta mērķi: Paaugstināt patērētāju informētības…

ARCEE

Informētības paaugstināšana par energoefektivitātes jautājumiem Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā Energoefektivitāte ir lietderīga enerģijas izmantošana. Tas nozīmē,…

SUMBA

Ilgtspējīga mobilitāte pilsētās un ikdienas pārvietošanās Baltijas jūras reģiona pilsētās Projekta mērķis ir izveidot efektīvu transporta modelēšanas sistēmu,…
Menu